Rólunk

Tevékenységünk: alumínium öntvények gyártása homok és kokilla formában, mindenkor megrendelés alapján. Bármilyen öntvényt elkészítünk rajz, vagy mintadarab szerint.

Már 1986-óta önálló vállalkozásként, 1992-óta Betéti Társaság formájában működtetjük hagyományos, leginkább kézi munkán alapuló öntödénket.

Ez a technológia teszi lehetővé, hogy nem gépesíthető, egyedi, nagy bonyolultságú és kisszériás öntvényeket gyártsunk. Ennek ellenére több tízezer darabos széria legyártása sem jelentett gondot.

Első működő telepünk egy 60 m2 -es bérelt műhely volt. Idővel saját házunk telkén megépítettük első öntödénket. Ahhoz, hogy az egyre növekvő igényeket ki tudjuk elégíteni több lépcsőben alakítottuk ki mai telephelyünket, amely Bugyin 2400 m2-en 600 m2-es műhelyt jelent. Teljes felújítás, átépítés után három éve itt működünk. A múlt évben vásároltunk épületrészeket, melyek a jövőben, ha igény van rá további termelőegységek kialakítására alkalmasak.

Dinamikus fejlődésünk elsődleges titkának a megrendelő partnerek részére a hosszú évek alatt biztosított jó minőséget, korrekt árakat és nem utolsó sorban a rugalmas határidőket tekintjük. Megrendelőinkkel igyekszünk kialakítani és fenntartani közvetlen, jó hangulatú személyes kapcsolatot. Munkánk során fő szempont jó minőségű anyaggal biztosítani a mechanikai követelmények feltételeit. Az elmúlt nyolc évben tömbgyártó cégektől vásároljuk az alapanyagot, akik számítógépes háttérrel működő spektográffal vizsgálják termékeiket. Az alumínium tömbök adagonként MÜ-bizonylattal vannak ellátva. Fő alapanyaggyártónk ISO 9001-es minősítéssel rendelkezik. Megrendelőink többsége szintén ISO 9001-9002. minősítéssel működik és cégünket már több éve “B” besorolású beszállítóként igazolta vissza. Későbbiekben tervezzük cégünk ISO minősítésének megszerzését.

A mintakészítő és szerszámkészítő szakmában több partnerünkkel kb 60 db kokillát és 100 db famintát készítettünk teljes megelégedésére a megrendelőknek. Ezek között van gravitációs kokillában 0,2 kg – 38 kg, famintában 250 cm x 60 cm méretű bonyolult vékonyfalu öntvény is.

Megrendelőink jelentős része külföldre gyárt gépeket és berendezéseket. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy közvetlen belga megrendelőtől kapott megbízás alapján a Brüsszeli pályaudvar csarnokának impozáns, művészi belső borításához mi öntöttük a 200m2 diszítő burkolatot. Ebben az évben Belgiumban iparművészeti kiállításon szerepeltek öntvényeink.

Kollektívánkat a szakmai kihívások és sikerek megerősítették és lehetőségeinken belüli nagy feladatok megoldására tették alkalmassá.